Варианты зачисления на курс
Нан өнімдерінің биотехнологиясы
Технология и стандартизация
Серикова Шынар – биология ғылымдарының кандидаты, ассистент-профессор
1.ЖАОК сипаттамасы
1.1 Оқу мақсаты: нан пісіруде қолданылатын негізгі биотехнологиялық үдерістерді, соның ішінде ферментация мен микроорганизмдерді қолдануды зерттеу, нан өнімдерінің сапасын жақсарту үшін биотехнологиялық үдерістерді әзірлеу және оңтайландыру әдістерін меңгеру, сондай-ақ нан пісіру өндірісінің тиімділігін арттыру үшін биологиялық белсенді заттар, мысалы, қышқылдар, ашытқылар мен ферменттерді таңдау және пайдалану дағдыларын дамыту.
1.2 Оқу міндеттері:
Нан пісіру өндірісінде қолданылатын негізгі биотехнологиялық үдерістермен, оның ішінде ферментация және микроорганизмдер түрлерімен таныстырады.
Ашытқылар, ферменттер және басқа да биологиялық белсенді заттарды тиімді қолдану әдістерін үйретеді.
Биотехнологиялық тәсілдерді қолдану арқылы өнім сапасын арттыру мен технологиялық үдерістерді оңтайландыру дағдыларын дамытады.
1.3 Оқыту нәтижелері:
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерге арналған шикізат пен ингредиенттердің сапасын анықтайды. Дайындау технологияларын ажыратады және дайын өнімнің сапасын бағалау әдістерін қолданады. Нан пісіру өндірісінде жабдықтарды таңдау және технологиялық мәселелерді шешу дағдыларын көрсетеді.
1. Пререквизиттер. Тағам микробиологиясы, Биотехнология нысандары, Микроорганизмдер биотехнологиясы, Биотехнологиядағы заманауи әдістер, Биотехнологиялық өндірісті бақылау және бағалау, Биотехнологиялық өндірістерді технохимиялық бақылау
2. Постреквизиттер. Биотехнологиялық өндірісті бақылау және бағалау, Биотехнологиялық өндірістерді технохимиялық бақылау
3. Академиялық кредиттер көлемі -5/ МООК ұзақтығы-15 апта
4. Курстың күрделілік деңгейі: орташа
Гости не имеют доступа к этому курсу. Войдите в систему.