Варианты зачисления на курс
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Технология и стандартизация
Тұрабаева Аманкүл Есжанқызы, Сеньор-лектор,
1 ЖАОҚ сипаттамалары
1.1.Пәннің мақсаты: жемістер мен көкөністерді сақтаудың және қайта өңдеудің заманауи технологияларын, олардың сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету әдістерін зерттеу. Консервілеу, орау, сапаны бақылау тәсілдері қарастырылады. Өнімді өңдеу, сақтау, қайта өңдеу дағдыларын нормативтік талаптар мен тауарлық құндылығын арттыру негізінде меңгереді.
1.2. Пәнді оқытудың міндеттері:
1) Өнімдерді өңдеу және өндірудің негізгі әдістері мен технологияларын түсінеді. Шикізатты жартылай фабрикаттар мен дайын өнімге қайта өңдеудің технологиялық схемаларын жасайды.
Өндірістік процестерді ұйымдастыру мен басқару жөніндегі негізгі принциптерді меңгереді.
2) Астық, ұн, жарма, құрама жем, нан, макарон және кондитерлік өнімдердің технологиялық процестерін тиімді ұйымдастыру.
Шикізатты қайта өңдеу, сақтау және өңдеу процестерін жоспарлау мен басқаруды үйренеді.
Өндіріс технологиясын жетілдіру және өндіріс кезінде кездесетін мәселелерді шешу дағдыларын меңгереді.
3) Технологиялық процестерді ұйымдастыру және басқару дағдыларын, сонымен қатар өндіріске қажетті шешімдер қабылдау қабілетін.
Өндірістік технологияларды тиімді пайдалану және инновациялық шешімдерді енгізу үшін аналитикалық ойлау дағдыларын.
Өндірістік жағдайларды талдап, технологиялық схемаларды жасау және өндірісті оңтайландыру бойынша шешім қабылдау қабілетін.
1.3.Пәнді оқыту нәтижелері:
Жемістер мен көкөністерді сақтау және қайта өңдеу технологияларын тиімді қолдана алады, консервілеу мен ораудың оңтайлы әдістерін таңдайды, өнімнің сапасын бақылап, нормативтік талаптарға сәйкестігін қамтамасыз етеді, сондай-ақ өнімнің тауарлық құндылығын арттырады.
1.4.Пререквизиттері:Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
1.5 Постреквизиттер: Қорытынды аттестаттау
Академиялық кредиттер саны-5/ ЖАОҚ ұзақтығы-5
Курстың қиындық деңгейі: бастауыш, орта және жоғары деңгей
Гости не имеют доступа к этому курсу. Войдите в систему.