Варианты зачисления на курс
СПИРТ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Технология и стандартизация
Ерік Бірлікұлы Асқарбеков – PhD, доцент
1. MOOC сипаттамасы
1.1 Мақсаты: Тағамдық этил спиртін өндіру технологиясына және крахмал құрамдас (дән өнімдері мен картоп) және қант құрамдас (сірне) шикізатын өндіруге дайындау әдістеріне қатысты теориялық мәселелерді зерттеу; спирт өндірісіне ашытқы дайындаудың сипаттамалары мен әдістері; спиртті алу, бөліп алу және тазартудың негізгі технологиялық операциялары; және дайын өнімнің технологиялық жағдайлары мен сапасын бақылау.
1.2 Мақсаттар:
- Шикізаттың негізгі түрлерін, қосалқы материалдарды, сондай-ақ шикізатты сақтау кезінде болатын биохимиялық принциптерді және биофизикалық процестерді зерттеу; шикізатты өңдеуге дайындау;
- Сумен жылумен өңдеу кезінде шикізатты қорытудың құрылымдық, механикалық және химиялық өзгерістерін және әдістерін меңгеру;
- Ферменттердің сипаттамаларын, уыт және микробтық ферменттік препараттарды өндіру әдістерін зерттеу;
- Қайнатылған массаны қанттау кезінде крахмалдың ферментативті гидролизін және басқа шикізат компоненттерінің ферменттік трансформациясын, сондай-ақ қанттау әдістерін меңгеру;
- Дистиллятор ашытқысының жалпы сипаттамаларын, тіршілік ету жағдайларын, ашыту және тыныс алу биохимиясын, сондай-ақ шайыр мен өнеркәсіптік ашытқыны өсіру әдістерін зерттеу;
- Дәнді-картоп және сірне сусласының ашыту әдістерін, езбе құрамын, езбеден спиртті алуды және оны тазартуды меңгеру;
- Шикі спиртті алу технологиясын және оның параметрлерін, ректификатталған спиртті алу технологиясын және қосымша өнімдерді пайдалануды меңгеру.
1.3 Оқу нәтижелері:
- Негізгі технологиялық блок-схема бойынша спирт өндірісінің негізгі процестерін тізіп шығу;
- Шығындарды ескере отырып, өндірістің барлық кезеңдеріндегі спирт шығымын есептеу;
- Ашыту өнеркәсібінде жалпы қабылданған әдістерді қолдана отырып, спирт құрамының физика-химиялық параметрлерін анықтау үшін үлгілер алу;
- Спирттің химиялық құрамын анықтау үшін физика-химиялық талдау жүргізу;
- Этил спиртінің массалық және көлемдік үлесін анықтау.
Пререквизиттер: "Ашыту өндірісіндегі шикізат."
Постреквизиттер: "Ашыту қондырғыларын жобалау және шарап жасау." Академиялық кредиттер саны: 5/MOOC ұзақтығы. Курстың қиындығы: Орташа.
Гости не имеют доступа к этому курсу. Войдите в систему.