Варианты зачисления на курс

СПИРТ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Технология и стандартизация
Ерік Бірлікұлы Асқарбеков – PhD, доцент 1. MOOC сипаттамасы 1.1 Мақсаты: Тағамдық этил спиртін өндіру технологиясына және крахмал құрамдас (дән өнімдері мен картоп) және қант құрамдас (сірне) шикізатын өндіруге дайындау әдістеріне қатысты теориялық мәселелерді зерттеу; спирт өндірісіне ашытқы дайындаудың сипаттамалары мен әдістері; спиртті алу, бөліп алу және тазартудың негізгі технологиялық операциялары; және дайын өнімнің технологиялық жағдайлары мен сапасын бақылау. 1.2 Мақсаттар: - Шикізаттың негізгі түрлерін, қосалқы материалдарды, сондай-ақ шикізатты сақтау кезінде болатын биохимиялық принциптерді және биофизикалық процестерді зерттеу; шикізатты өңдеуге дайындау; - Сумен жылумен өңдеу кезінде шикізатты қорытудың құрылымдық, механикалық және химиялық өзгерістерін және әдістерін меңгеру; - Ферменттердің сипаттамаларын, уыт және микробтық ферменттік препараттарды өндіру әдістерін зерттеу; - Қайнатылған массаны қанттау кезінде крахмалдың ферментативті гидролизін және басқа шикізат компоненттерінің ферменттік трансформациясын, сондай-ақ қанттау әдістерін меңгеру; - Дистиллятор ашытқысының жалпы сипаттамаларын, тіршілік ету жағдайларын, ашыту және тыныс алу биохимиясын, сондай-ақ шайыр мен өнеркәсіптік ашытқыны өсіру әдістерін зерттеу; - Дәнді-картоп және сірне сусласының ашыту әдістерін, езбе құрамын, езбеден спиртті алуды және оны тазартуды меңгеру; - Шикі спиртті алу технологиясын және оның параметрлерін, ректификатталған спиртті алу технологиясын және қосымша өнімдерді пайдалануды меңгеру. 1.3 Оқу нәтижелері: - Негізгі технологиялық блок-схема бойынша спирт өндірісінің негізгі процестерін тізіп шығу; - Шығындарды ескере отырып, өндірістің барлық кезеңдеріндегі спирт шығымын есептеу; - Ашыту өнеркәсібінде жалпы қабылданған әдістерді қолдана отырып, спирт құрамының физика-химиялық параметрлерін анықтау үшін үлгілер алу; - Спирттің химиялық құрамын анықтау үшін физика-химиялық талдау жүргізу; - Этил спиртінің массалық және көлемдік үлесін анықтау. Пререквизиттер: "Ашыту өндірісіндегі шикізат." Постреквизиттер: "Ашыту қондырғыларын жобалау және шарап жасау." Академиялық кредиттер саны: 5/MOOC ұзақтығы. Курстың қиындығы: Орташа.
Гости не имеют доступа к этому курсу. Войдите в систему.